Plena Hälsa

HÅRMINERALANALYS

Hårmineralanalys är ett screeningtest som mäter nivåerna av mineraler och giftiga metaller i din kropp och även om inga tester kan med hundra procent säkerhet identifiera alla mineralbrister, tungmetaller och mineralöverskott som finns djupt i dina vävnader, skelett, hjärnan och organen, ger en hårmineralanalys en bild av din cellulära biokemi med mycket god precision eftersom mineralinnehållet i ditt hår återspeglar halterna i din kroppsvävnad. Alla biokemiska reaktioner i kroppen kräver näringsämnen i rätt mängd och balansen mellan näringsämnen avgör hur väl dina celler fungerar. Med hjälp av en hårmineralanalys kan du förbättra din kroppskemi.


En hårmineralanalys visar det som ett blodprov inte kan visa

Ett blodprover är värdefull och precis för att bestämma ett antal parametrar men blodet är utformat för att vara kroppens system för transport av näringsämnen och kommer alltid att försöka upprätthålla en stabil nivå av dessa. Du kan ha väldigt låg nivå av en viss mineral i dina celler men det kan ändå se bra ut i ditt blod. Det är inte förrän dina cellulära nivåer är extremt låga som det kommer att synas i ditt blod. Även eventuella giftiga mängder av mineral eller tungmetaller som ackumuleras i kroppen stannar inte i blodet utan lagras i celler och vävnader om kroppen inte lyckas göra sig av dessa snabbt. En hårmineralanalys ersätter inte ett blodprov och kan inte användas för att ställa någon diagnos, men den kan förklara orsakerna till många hälsoproblem och sjukdomar, vars bakomliggande orsaker till stor del är relaterade till näringsbrister, mineralobalanser och tungmetall- och kemisk toxicitet. 

I en hårmineralanalys tittar man specifik på fyra saker: De olika metaboliska mönsterna, förhållanden mellan mineralerna, enskilda mineralnivåer samt tungmetalltoxicitet, och genom att studera dessa kan man bedöma personens oxidationshastighet, det autonoma nervsystemets dominans, effektiviteten i kroppens energisystem, en indikation på aktiviteten hos specifika organ och körtlar samt en tendens till hypoglykemi och pre disposition till diabetes. Analysen ger även möjlighet att identifiera sjukdomstrender innan de inträffar och på så sätt förebyggas. Ett exempel på det är förhållandet mellan natrium och kalium som ju högre den är desto större är chansen att drabbas av hjärt-kärlsjukdom och hjärtinfarkt. Analys ger även en indikation på hur din kropp hanterar stress samt på psykologiska och emotionella mönster såsom ångest, depression, emotionell instabilitet, hyperaktivitet mm. som kan bli avhjälpta med näringsterapi.


Många undrar vilken typ av kost och vilka tillskott dem behöver

Tack vare all information som en hårmineralanalys ger kan varje del  av ett näringsterapiprogram tas fram med stor precision för varje individ. Detta inkluderar kostplan, kosttillskott, avgiftning- och livsstilsrekommendationer.


Vår hårmineralanalys kommer från italienska Daphne Lab och är ett bio-functional test baserad på vetenskapen om bio-spektrofotometri. Labbet använder sig av en patenterad metod och är ISO 9001 certifierad för kvalitetsstyrningssystemstandarder för analys av mineraler, giftiga metaller, spårämnen, metaboliska förhållanden mm. Analysen heter Thema 02 mineralogram och är det enda i Europa som analyserar 15 mineraler med diagram och dynamiska profiler av dessa, 2 metaboliska föroreningar, 23 tunga metaller med dynamisk profil, samt utvärdering av det endokrina systemet och relaterade mineraler.

 

Du beställer hårmineralanalysen i webbshopen och  efter det att vi mottagit betalningen får du instruktionerna via e-post. Analysen blir klar inom 3-5 veckor och du får resultatet som PDF fil och ett Word dokument  med en sammanfattning av resultatet med kommentarer samt närings- och detox rekommendationer utifrån dina behov. Det går bra att maila eller ringa om du har frågor angående din analys. 20 minuters genomgång ingår i priset.

 

Så här gör du:

Viktig! Håret ska inte ha behandlats med kemikalier eller färgats under dem senaste 2 månader.

Tvätta och torka håret (håret ska tvättas med vanlig neutral schampo, INTE mjällschampo). 

Ta 4-5 tunna hårslingor från baksidan av huvudet, snurra dem några gånger och klipp slingorna med en ren sax (rengör saxen med varmt vatten innan). Klipp så nära hårbotten som möjligt (saxen bör nudda hårbotten när du klipper slingorna). Lägg håret du klippte i ett kuvert, alt. en ny plastpåse eller linda den i en bit kökspapper. Fyll i blanketten och signera på alla 3 ställen längst ner på sista sidan.


Obs: Du behöver skriva ut blanketten du ska skicka med hårprovet. Saknar du möjlighet till att skriva ut den, hör av dig till mig så skickar jag blanketten med posten.


Lägg hårprovet och den iffylda blanketten i ett kuvert och skickar det till:

PLENA HÄLSA

Kryddgårdsvägen 17

137 56 Tungelsta

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera