Plena Hälsa

OLIGOTERAPI

Oligoterapi använder joniska mineraler och små doser av enskilda spårmineraler för att aktivera eller påskynda enzymatiska funktioner i kroppen. Enzymer är biologiska molekyler som avsevärt påskyndar hastigheten för praktiskt taget alla kemiska reaktioner som sker i celler. Utan spårelement, i rätt form och mängd, kan kroppens celler inte ta upp andra näringsämnen, vilket leder till degeneration och sjukdom.Mineraler och spårämnen är "livets gnista"

Varje sekund använder vår kropp sig av mineraler och spårämnen för att leda och generera miljarder små elektriska impulser. Utan dessa impulser skulle inte en enda muskel kunna fungera. Mineraler i jonform krävs för överföring av nervimpulser i det centrala och perifera nervsystemet, och fungerar även som igångsättare för komplexa biokemiska reaktioner i de flesta vävnader. För att säkerställa våra kroppsfunktioner behöver vi biotillgängliga näringsämnen i rätt mängd och i rätt form.

 

De mineraler (naturlig förekommande) vi får i oss via maten är joniska, precis som våra celler. Naturen har sett till att skapa den perfekta förutsättningen för att vi ska kunna tillgodose oss näringen av det vi äter. Det optimala vore om vi kunde få i oss alla näringsämnen vi behöver via en varierad kost. Men tyvärr är det inte så lätt idag.


I Sverige har studier bekräftat ett kraftigt minskat innehåll av järn, koppar, zink och krom i åkerjorden. Försörjningen av järn och koppar, men även zink och mangan, bedöms nu i många jordar vara otillräcklig för växtens behov och kan leda till minskade skördar (SvD, 2008). Näringen som finns i jorden räcker inte ens för att garantera växternas tillväxt ännu mindre för att tillgodose våra näringsbehov. Samma mönster är känd sedan länge på många håll runt om i världen. En studie som gjordes redan på 1990-talet avslöjade att marken i Amerika i allmänhet innehåller 86 procent mindre mineraler än den gjorde i slutet av 1800-talet. 

Problemmet blir ännu större när vi dessutom baserar vår kost på raffinerad och processerad mat.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera